Cheesecake med körsbär och chokladtopping

Cheesecake med körsbär och chokladtopping
Foto: Anna Kern
16

Du behöver

Pajbotten

  • 275 g digestivekex
  • 25 g smör
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 400 g färskost (cream cheese)
  • 1 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kesella
  • 1 msk maizena
  • 50 g finhackade körsbär

Vit chokladtopping

  • 200 g vit choklad
  • 5 dl vispgrädde

Garnering

  • körsbär

Gör så här

  1. Vit chokladtopping
    Hacka chokladen.
  2. Koka upp 2 dl av grädden och häll den över chokladen.
  3. Rör tills all choklad smält.
  4. Tillsätt resten av grädden och rör tills allt är väl blandat.
  5. Ställ in i kylen över natten.
  6. Fyllning
    Blanda färskost och socker.
  7. Rör ner övriga ingredienser, en i taget, och rör till en helt slät smet.
  8. Låt gärna fyllningen stå i kylen några timmar och helst över natten innan du häller den i formen och gräddar den, då kommer smakerna fram bättre.
  9. Pajbotten
    Krossa kexen och smält smöret.
  10. Blanda kexsmulor, smör, grädde och socker och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter.
  11. Blandningen ska täcka både botten och kanter.
  12. Häll fyllningen i formen.
  13. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 35 minuter.
  14. Låt kakan svalna.
  15. Vispa chokladtoppingen till ett fast skum och bred ut över cheesecaken.
  16. Dekorera med körsbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept