Tarteletter med vaniljkräm

Tarteletter med vaniljkräm
Foto: TV4

Len och god vaniljkräm i ett frasigt pajskal – vem kan motstå det? Tarteletter kan du baka i god tid och fylla precis före servering.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

Pajdeg:

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • Vaniljkräm:
  • 4 dl grädde*
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Dela smöret i bitar. Blanda smör, mjöl, vatten och socker till en deg, kavla ut den och ta ut 12 rundlar med ett mått med 7 cm diameter. Klä djupa formar med degrundlarna och låt dem stå i kylen 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller bönor. Grädda dem 10 minuter, ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5–7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  3. Vaniljkräm: Blanda grädde, äggulor, socker och maizenamjöl i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen på svag värme till en tjock porös kräm, vispa kraftigt mot bottnen hela tiden. Låt krämen kallna. Krydda med vaniljsocker. Fyll pajbottnarna med vaniljkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept