Tårtbotten - se & gör

koket.se
Tårtbotten - se & gör
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Tårtbotten - se & gör

6 ingredienser

40 m

Roy Fares visar steg för steg hur du gör en riktigt rak och fin tårtbotten.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner botten
  • 220 g ägg [4 st]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 80 g potatismjöl [1 dl]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 0,5 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant.
  2. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.
  3. Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.
  5. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.