Tårtbotten - se & gör

40 m
1 botten
40 m
1 botten

Du behöver

  • 220 g ägg (4 st)
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 80 g potatismjöl (1 dl)
  • 5 g bakpulver (1 tsk)
  • 0,5 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant.
  2. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.
  3. Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.
  5. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept