Tartarsås

Tartarsås
Foto: TV4

I originalreceptet till sauce à la Tartare ingår endast majonnäs, gräslök och gul lök. Det här receptet har mera kryddor och smak. Servera till fisk-, skaldjurs- och grönsaksrätter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 tsk kapris
  • 1 tsk hackad perilja
  • 1 tsk hackad dill
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tartarsås: Rör ihop gräddfil, majonnäs, vitvinsvinäger, bostongurka och dijonsenap. Pressa citronen och häll i saften.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka kapris, persilja och dill. Häll ner och blanda väl.
  3. Krydda med socker, kajennpeppar och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept