Tårta i rött och grönt

Tårta i rött och grönt
Foto: TV4

En smörgåstårta är alltid lite pyssel, men fördelen är att du kan göra den i god tid.

3 april 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 12 skivor vitt landgångsbröd
  • 2 askar naturell mjukost
  • ca 350 g räkor
  • 100 g hamburgerkött
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • riven pepparrot
  • 1 tub ädelostkräm
  • 1 st liten röd paprika
  • 1 st liten grön paprika
  • 1 knippa rädisor
  • 0,5 st citron
  • 1 bit slanggurka

Gör så här

  1. Skär av kanterna på brödet och skiva det på längden. Lägg ut tre skivor med långsidorna mot varandra.
  2. Blanda 1 1/2 ask mjukost med skalade och grovhackade räkor och bred hälften av röran över brödskivorna. Täck med brödskivor.
  3. Vispa grädden, smaksätt med pepparrot och vänd ner det finhackade hamburgerköttet. Bred fyllningen på bröden och täck med brödskivor. Bred räkost på och täck med de sista tre skivorna. Linda in tårtbottnarna med plastfilm och ställ dem kallt till nästan dag.
  4. Bred mjukost runtom och ovanpå tårtan. Längs kanten ovanpå tårtan görs toppar av ädelostkräm, samt en spritsad rektangel mitt på. Lägg på finhackad paprika. Lägg ut skivor av rädisor. Garnera runt kanterna med vackra citronbitar och gurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept