Får i kål

Får i kål
Foto: Luckyday
4

Du behöver

  • 400 g färskt fårkött, skuret i 5 cm kuber
  • 400 g vitkål, skivad
  • 2 vita lökar, skivade
  • 2 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 6 lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 200 g rökt fårkorv eller rökt fläsk
  • 200 g potatis, skuren i mindre bitar
  • 5 dl ljus buljong, kyckling eller från kokt kött

Servering

  • persilja
  • starksöt senap

Gör så här

  1. Lägg köttet i en mellanstor kastrull och täck med vatten. Koka tills köttet är mjukt, cirka 4 0 minuter beroende på val av kött. Salta efter smak
  2. I en stor kastrull, stek kål, lök, vitlök, timjan och lagerblad i olivolja. Häll i vin och vinäger. Tillsätt det kokta köttet, korv, potatis och buljong. Låt koka tills potatisen är mjuk.
  3. Servera med färsk persilja och senap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept