Tandoorikyckling med raita

Tandoorikyckling med raita
Foto: TV4

Att använda tandoorikryddor för att marinera och smaksätta kyckling har blivit mycket populärt. Laga egen marinad efter vårt recept eller köp färdig. Det finns utmärkt tandoorikrydda och marinad i halvfabrikat. Den här kycklingen passar även att tillaga i ugn. Kokt ris och raita passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingdelar

Tandoorimarinad:

  • 4,5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 msk hackad, färsk mynta
  • 1 msk salt
  • 1,5 msk röd chilipeppar
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 msk vitlökspulver
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 8 droppar röd hushållsfärg
  • 4 droppar gul hushållsfärg

Raita:

  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Marinad: Pressa saften ur citronen, finhacka den färska myntan och skala och riv ingefäran. Blanda yoghurten med citronsaft, mynta, salt, chilipeppar, garam masala, vitlökspulver, ingefära och hushållsfärg, blanda noga. Lägg i kycklingdelarna och låt dem ligga kallt att marineras i ett par timmar.
  2. Raita: Hacka den färska myntan och skala och hacka lök och vitlök, spara lite lök till dekoration. Vispa yoghurten slät och blanda den med lök, vitlök och mynta.
  3. Grilla kycklingdelarna varsamt långt från glöden i 25–30 minuter. Servera med raitan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept