Tafelspitz

Tafelspitz
Foto: TV4

Äppelmos blandat med färskriven pepparrot är ett klassiskt tillbehör till denna rätt.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,2 kg benfri högrev
  • 2 tärningar nötbuljong
  • 10-12 dl vatten
  • 3 morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 8 pepparkorn
  • hackad persilja
  • äppelmos
  • färskriven pepparrot

Gör så här

  1. Koka upp buljongen, lägg i köttet och koka upp på nytt. Skumma ytan noga.
  2. Skär morötter, selleri och purjo i mindre bitar. Lägg ner dem i grytan. Tillsätt salt, kryddor och grönsaker. Koka sakta tills köttet känns mört ca 1 1/2 timme.
  3. Lägg upp kött och grönsaker och slå på lite av buljongen. Strö på persilja och lite pepparrot. Äppelmos kryddat med pepparrot hör till och gärna stekt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept