T-bonesteak i panna

T-bonesteak i panna
Foto: TV4

En skiva T-benstek väger mellan 500 och 800 gram. Både ben och fett bör skäras bort efter tillagning och det rena kött som då blir kvar räcker lagom till 2 personer.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 T-benstek, ca 800 g
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1+1 msk smör
  • 1 burk hela tomater
  • 1 knippa sommarlök
  • 1 dl stark oxfond
  • 2 tsk torkad rosmarin

Gör så här

  1. Skär några snitt i den feta kanten på köttbitarna. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Värm fettet i en stekpanna tills det slutat bubbla och är ljusbrunt. Bryn steken en minut på varje sida på medelvärme.
  2. Ta upp köttet och låt det vila. Ansa lökarna. Fräs dem i smör i en traktörpanna. Häll på tomatburken och oxfonden. Krydda med rosmarin och låt koka ihop.
  3. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt småputtra till innertemperatur 55° för rosa kött. Vill du ha köttet mer genomstek, låt det puttra ytterligare en stund.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept