Kryddig korv

60 min
4
Kryddig korv
Foto: TV4
60 min
4

Du behöver

  • 300-400 g fläskkarré
  • 300 g späck
  • Grisfjälster
  • 0,5 dl torrt vittvin
  • Några klyftor vitlök
  • Lite salvia
  • Lagerblad
  • Färsk persilja
  • Svart- och vit peppar
  • Muskotnöt
  • Salt

Gör så här

  1. Marinad
    Ta bort senor från karrén och tärna köttet. Lägg det i en rostfritt skål tillsammans med vinet, hackad persilja, några lagerblad, lite salvia, en halv finhackad vitlöksklyfta, lite riven muskotnöt, salt och peppar. Blanda och låt köttet marinera minst 15-20 minuter.
  2. Färs
    Ta bort lagerblad ur marinaden. Tärna späcket och blanda det med karrén. Nu är det dags att mala allting. 
  3. Stek lite korvfärs i en stekpanna för att kolla om det behövs mer salt eller annan krydda. Fyll korvarna så att de blir ungefär 3 cm tjocka. Längden spelar mindre roll.
  4. Dags att steka (7-12 minuter beroende på tjokleken): lite olja i en stekpanna, medelvärme och några oskalade vitlöksklyftor. Din hemgjorda korv smakar utmärkt med potatismos!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept