Leif Mannerströms förälskade havskräftor

20 m
4
Leif Mannerströms förälskade havskräftor
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Förälskade havskräftor

  • 16 st skalade havskräftsstjärtar
  • finstrimlad fänkål
  • 2 dl finskuren vårlök
  • 2 dl finskuren lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 dl fiskfond
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk finhackad paprika
  • 1 msk smör
  • olja
  • 4 cl konjak
  • 4 cl pernod

Gör så här

  1. Förälskade havskräftor
    Värm olja och smör i en panna. Fräs kräftstjärtarna.
  2. Flambera med konjak och Pernod (alkoholen försvinner i processen). Plocka upp kräftstjärtarna och håll varma.
  3. Lägg lök, fänkål och vitlök i pannan. Fräs lite och häll sedan i tomatpuré. Fortsätt med paprika, fiskfond och gräddmjölk. Salta och peppra. Låt puttra ihop.
  4. Vänd ned kräftstjärtarna försiktigt och värm på lite.
  5. Servera med varmt bröd eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept