Coca cola-marinerad kyckling med ratatouille

1 h
2
Coca cola-marinerad kyckling med ratatouille
Foto: TV4
1 h
2

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 10 buketter romanesco
  • 2 skivor parmaskinka
  • 1 burk coca cola
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 6 champinjoner
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk sardellkräm
  • 1 burk krossade tomater
  • tabasco
  • vitkål
  • 2 avokados
  • 2 msk mascarpone
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör en marinad av två tredjedelar av coca colan, olja, salt, peppar och tabasco. Snabbmarinera kycklingen. Det blir ännu godare om du låter kycklingen ligga i marinaden över natten.
  3. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och en champinjon tills de har fått en fin yta. Sätt sedan in kycklingen i ugnen med en termometer och ta ut formen när termometern visar 65 grader. Låt kycklingen vila i folie i minst 15 minuter. (Vätskan som bildas från kycklingen hälls i ratatouillen).
  4. Hacka aubergine, zucchini, vitlök och champinjoner. Fräs detta i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt sedan krossade tomater, 1 tsk sardellkräm, tabasco, resten av coca colan. Smaksätt med salt och peppar efter smak. Den blir godare om den får stå och puttra minst 30 minuter. Häll på vätskan från kycklingen.
  5. Lägg parmaskivorna på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 5-8 minuter.
  6. Koka romanescon i vatten som du har kryddat med salt, peppar och tabasco och låt koka i ungefär 6-8 minuter. Ta sedan upp romanescon och lägg i isvatten.
  7. Strimla vitkålen och hetta upp olja till cirka 170 grader. Fritera vitkålsstrimlorna tills de har fått en gyllenbrun fin färg.
  8. Mixa avokado, mascarpone, 1 tsk sardellkräm, salt och peppar med en stavmixer.
  9. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept