Amirs thailändska super-ribs

30 min
6 - 8
Amirs thailändska super-ribs
Foto: TV4/Adam Edefall
30 min
6 - 8

Du behöver

  • 1,5 kg kokta revbensspjäll med ben
  • 5 cm ingefära, skalad och grovhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 stjälkar citrongräs, grovhackade
  • 4 thaichili, finhackade
  • 2 msk soja
  • 3 msk farinsocker
  • 1 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram de kokta revbensspjällen så att det är rumsvarma.
  2. Mixa ingefära, vitlök, citrongräs, chili, soja, farinsocker och limesaft i en matberedare till en härlig glaze.
  3. Salta revbensspjällen och pensla med glazen. Lägg på ett galler och grilla i mitten av ugnen 20-25 minuter tills ytan är karamelliserad. Pensla med mer glaze var femte minut.
  4. Servera med en sallad eller coleslaw.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept