Ägg Benedict

Ägg Benedict
Foto: Tv4
20
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Pocherade ägg

  • 1 msk ättikssprit
  • 1 l vatten
  • 4 ägg

Hollandaisesås

  • 200 g smör
  • 4 st äggulor
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk pressad citron
  • Salt
  • peppar
  • cayennepeppar

Till servering

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • krasse

Gör så här

  1. Pocherade ägg
    Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull.
  2. Låt det sedan sjuda.
  3. Knäck äggen ett i taget, först i en skål och häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter.
  4. Plocka upp äggen med hålslev och doppa i kallt vatten. Lägg dem på en tallrik och putsa bort ojämnheter.
  5. Hollandaisesås
    Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund.
  6. Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad.
  7. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
  8. Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
  9. Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.
  10. Vid servering
    Skär bort kanterna på brödskivorna och smörstek dem.
  11. Lägg en brödskiva på en tallrik. Fortsätt med rökt skinka, lägg på ett ägg och toppa med hollandaisesås. Klipp över lite krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept