Fiskpinnar med potatiskaka och majonnäs

30 min
2 - 4
30 min
2 - 4

Du behöver

Fiskpinnar

  • 400 g torsk
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • salt och peppar

Potatiskaka

  • 2 stora potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • salt och peppar

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2,5 dl matolja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk slottssenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 dl räkor, grovhackade
  • salt och peppar

Dekoration

  • dill
  • citron
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala och finstrimla potatisarna. Blanda ihop med salt och peppar. Stek i smör och olja. När smöret har tystnat i med potatisen och pressa ihop. Stek den frasig, vänd efter gyllenbrun färg.
  2. Panera fisken. Vänd den i mjöl med salt och peppar och sedan i det uppvispade ägget. Avsluta att vända den i ströbrödet.
  3. Stek tills de är gyllenbruna, låt fiskpinnarna rinna av på hushållspapper.
  4. Gör i ordning majonnäsen. Blanda äggulor, senap och vinäger.
  5. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt och peppar. Blanda i gräddfilen i din färdiga majonnäs. Tillsätt rikligt med finskuren dill och grovhackade räkor. 
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept