Bookmaker toast med surkålspesto

30 min
4
Bookmaker toast med surkålspesto
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Surkålspesto

  • 500 g surkål
  • 100 g solroskärnor, rostade
  • 50 g kruspersilja
  • 8 blad libbsticka
  • 50 g bladspenat
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Bookmaker toast

  • 4 skivor levainbröd
  • 4 blad isbergssallad
  • 4 skivor oxfilé à 150 g
  • smör
  • rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 cm pepparrot, skalad
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 blad libbsticka, tunt strimlad
  • 0,5 gul lök, tunt strimlad
  • 50 g rostad lök

Gör så här

  1. Surkålspesto
    Mixa surkål, solroskärnor och vitlök.
  2. Tillsätt örter och fortsätt mixa.
  3. Tillsätt oljan under mixning till en fin och krämig konsistens.
  4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Bookmaster toast
    Salta och peppra oxfilén och stek hårt på båda sidorna i smör och rosmarinkvistar, låt köttet vila.
  6. Stek brödskivorna i rikligt med smör tills gyllenbruna.
  7. Lägg brödet mitt på tallriken, lägg på salladsblad och klicka ut surkålspeston.
  8. Riv pepparroten fint och blanda med krasse, rostad lök, skivad lök och hälften av libbstickan.
  9. Strimla köttet och fördela på varje toast. Toppa med resten av libbstickan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept