Leif Mannerström lagar moules marinières

ca 20 min
4
Moules marinières
Foto: Tv4
ca 20 min
4

Du behöver

Moules marinières

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond, hemgjord eller utspädd köpt
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 bunt persilja, till garnering

Krutonger

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Moules marinières
    Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
  2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
  3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
  4. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.
  5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.
  6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.
  7. Krutonger
    Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servering
    Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persiljan och strö över brödkrutongerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept