Svampgratinerade färsbiffar

Svampgratinerade färsbiffar
Foto: TV4

Har du kantareller hemma? Stuva dem till färsbiffarna!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk dijonsenap
  • 100 g bacon, strimlat
  • 8-10 körsbärstomater

Stuvning:

  • ca 200 g svamp, skivad eller hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • soja
  • riven ost
  • paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda färsen med allt utom bacon och tomater. Forma fyra biffar. Stek dem sakta klara på medelvärme. Lägg på ugnsfat.
  2. Stek baconet och lägg på biffarna. Dela tomaterna och lägg runtom.
  3. Fräs svampen med smöret tills fukten dunstat in. Pudra över mjöl, späd med grädde och krydda. Koka 10 – 15 minuter till en stuvning och smaka av med soja.
  4. Bred stuvningen över biffarna. Strö på lite ost och paprika.
  5. Gratinera högt i ugnen tills de har fin färg. Kokt pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept