Sushirulle med friterad fläskfilé

Sushirulle med friterad fläskfilé
Foto: TV4

Friterad mat kallas tempura i japan. Här har vi lagt in friterad fläskfilé i sushirulle. Köp färdig tempuramix eller gör egen frityrsmet efter vårt recept. Det går bra att fritera i en gjutjärnspanna, om du inte har tillgång till en fritös.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 noriblad
  • 1,5 dl kokt sushiris
  • wasabi
  • 0,25 fläskfilé i en smal strimla
  • salt och malen vitpeppar
  • några gräslöksstrån

Frityrsmet:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl öl
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral olja

Till servering:

  • sötsur sås
  • japansk soja
  • strimlat gurkskal

Gör så här

  1. Skär fläskfilén på längden i smala bitar. Vispa samman mjöl, öl, ägg och olja till en slät smet. Krydda fläskfilébitarna med salt och peppar och doppa dem i frityrsmeten. Fritera i neutral olja i ca 3 minuter i 180°. Lägg den friterade filén att rinna av på hushållspapper.
  2. Fördela riset på sjögräsbladet i ett ca 1/2 cm tjockt lager. Lägg på en tunn sträng wasabi.
  3. Lägg på fläskfilé och gräslök. Rulla ihop och klistra ihop skarven med lite risvinäger. Servera med japansk soja och sötsur sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept