Surkålsgryta

Surkålsgryta
Foto: TV4

En lättlagad rätt med mycket smak. Surkål på burk är en bra stapelvara att ha hemma.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 800 g surkål
  • ev 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor

Gör så här

  1. Värm surkål och vin i en gryta.
  2. Tärna fläsket och löken. Skiva svampen, tärna paprikan och hacka vitlöken. Fräs fläsket i en stekpanna några minuter. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills fläsket är nästan klart. Fräs därefter champinjonerna klara och sist paprikan. Blanda allt.
  3. Bottna ett fat med surkålen och slå grönsaker och fläsk över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept