Suppli al telefono – friterade risbollar

30 m
4
Suppli al telefono – friterade risbollar
Foto: TV4

Friterade bollar med risottoris och parmesan. För att göra dem extra härliga fylls de med mozzarella som smälter.

25 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 5 dl risottoris
  • 5 ägg
  • 100 g buffelmozzarella
  • 100 g parmesan
  • 25 g smör
  • 3 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • ca 1 l frityrolja

Gör så här

  1. Koka riset och låt det svalna.
  2. Riv i parmesanost och smör. Rör runt så att ingredienserna blandas ordentligt. Knäck i 2 ägg i blandningen och rör om ytterligare.
  3. Skär små fina bitar av mozzarellan.
  4. Ta upp en bit ris och baka in en mozzarellabit i den samt rulla den till en boll.
  5. Vispa upp ägg i en skål och häll upp ströbröd i en djup tallrik.
  6. Doppa risbollarna i ägg sedan i ströbröd.
  7. Koka upp frityroljan i en djup kastrull, testa om den har rätt temperatur med hjälp av en liten bit bröd som ska kunna friteras gyllenbrun.
  8. Sänk ned risbollarna i oljan med en hålslev och fritera dem tills att de är gyllenbruna.
  9. Lyft upp bollarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera som tilltugg till en god fördrink.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept