I samarbete med FELIX

Supersnabba efterrätten - med risgröt!

5-10 m
8 - 10
FELIX risgrynsgröt efterrätt
Foto: Angelica Söderberg
Från FELIX

Har du ingen efterrätt att bjuda gästerna på? Eller har du ingen tid att stå och joxa i köket? Då kan detta vara din lösning! En enkel och ekologisk risgröt från FELIX blir grunden till en galet god och superenkel efterrätt!


Vill du prova en till efterrätt med färdig risgrynsgröt? Prova denna supermumsiga: Rispudding med mandeltäcke

23 maj 2016
Visa mer
5-10 m
8 - 10

Du behöver

  • 1 tub risgrynsgröt från FELIX
  • 4-5 st digestivekex
  • 1 dl nötter, sort efter egen smak
  • ca 1,5 dl äppelmos
  • kanel
  • ev socker

Gör så här

  1. Grovhacka nötterna och smula sönder digestivkexen, för hand eller med kavel/ mixer.
  2. Värm gröten i en kastrull, gröten kan även serveras kall.
  3. Fyll snapsglas eller små glas med äppelmos i botten, lägg en klick gröt i varje och toppa med nötter, digestivekross och lite kanel. För den som vill ha en sötare variant kan även strössla lite socker på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX