Sultankaka

Sultankaka
Foto: TV4
Jul

Om sultanen gillade denna kaka eller ej vet vi inte. Troligast är att denna klassiska mjuka kaka fått sitt namn av sultanas, de kärnfria russin, som ingår i kakan.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl kärnfria russin
  • 50 g hackad sötmandel
  • 50 g hackade apelsinskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Rör margarin och socker vitt.
  2. Tillsätt äggen ett i sänder.
  3. Blanda frukt, nötter, mjöl och bakpulver och rör till en smidig smet.
  4. Slå smeten i smord och bröad kakform. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept