Stuvad lutfisk

Stuvad lutfisk
Foto: TV4

Inte världens vackraste rätt precis, men ack så god. Pigga upp den med kokta gröna ärter. Julens senapssorter ger extra piff.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg kokt lutfisk
  • 8 kalla, kokta potatisar

Sås:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong från tärning
  • 2-3 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • grovkrossad kryddpeppar
  • julsenap att servera till

Gör så här

  1. Rensa lutfisken.
  2. Skala och skiva potatisen.
  3. Fräs buljong och margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk efterhand. Koka såsen 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ned potatisen i såsen tillsammans med fisken. Strö kryddpeppar över och servera med god senap till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept