Stuvad kalvnjure med bacon och smålök

Stuvad kalvnjure med bacon och smålök
Foto: TV4

En mycket typisk restaurangrätt förr i tiden när många rätter tillagades inför gästen på flamberingsvagnar. Servera genast tillsammans med rispilaff.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kalvnjure
  • 16 smålökar
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 3-4 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvbuljong
  • 1-2 msk konjak
  • 1 msk halvtorr madeira
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör
  • ris

Gör så här

  1. Skär njurarna i skivor och stek dem ett par minuter på varje sida, häll på konjaken och flambera. Tillsätt grädden, kalvbuljongen och madeiran. Smaka av med salt, peppar och senap. Ta upp njuren och koka såsen till lagom simmighet. Lägg tillbaka njuren i såsen.
  2. Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. Stek smålökarna gyllenbruna, strö alltsammans över njuren.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept