Strömmingslåda med kapris

Strömmingslåda med kapris
Foto: TV4

Den här lite annorlunda strömmingslådan är lika god som huvudrätt med potatis till eller som förrätt eller på en buffé. Lådan kan även serveras kall.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk hackad färsk dragon
  • 1 tsk hackad färsk körvel
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Smörj en ugnssäker form. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  2. Blanda samman crème fraiche, äggulor, senap, dragon och körvel. Bre blandningen ovanpå fisken och ställ in i ugnen.
  3. Grädda i ca 25 min. Strö över kapris före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept