Strömmingslåda med kapris

Strömmingslåda med kapris
Foto: TV4

Den här lite annorlunda strömmingslådan är lika god som huvudrätt med potatis till eller som förrätt eller på en buffé. Lådan kan även serveras kall.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk hackad färsk dragon
  • 1 tsk hackad färsk körvel
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Smörj en ugnssäker form. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  2. Blanda samman crème fraiche, äggulor, senap, dragon och körvel. Bre blandningen ovanpå fisken och ställ in i ugnen.
  3. Grädda i ca 25 min. Strö över kapris före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept