Strawberry cheesecake cookies

Philadelphia Strawberry Cheesecake cookies
Foto: Köket.se

Strawberry cheesecake cookies

12 ingredienser

30 min + tid i frys

Som chocolate chip cookies, men med jordgubbar istället! Och pricken över i? Den krämiga cheesecakefyllningen såklart!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 150 g Philadelphia Original
  • 0,75 dl florsocker
  • 225 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1-1,5 dl färska jordgubbar, hackade

Gör så här

  1. Blanda ihop Philadelphiaost med florsocker, med hjälp av en gaffel tills det blir krämigt. Lägg 12 st stora matskedar fyllning på en tallrik med bakplåtspapper. Frys tills fyllningen är helt genomfryst, ca 1 timme.
  2. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver.
  3. Vispa ihop smör och socker tills det är fluffigt. Tillsätt ägg och mjölblandningen, arbeta ihop till en smulig deg. Knåda ihop den smuliga degen med händerna på slutet.
  4. Hacka jordgubbarna och knåda in i degen.
  5. Forma 12 st stora bollar av degen.
  6. Tryck ner en klick fryst Philadelphia-fyllning i varje kaka och forma till en boll så att du bakar in fyllningen.
  7. Värm ugnen till 175 grader. Lägg kakorna i kylen medan du värmer ugnen, så att de stelnar.
  8. Grädda kakorna fördelat på två plåtar - 6 st per plåt - i ca 15 minuter, tills de blivit gyllene i kanterna. Låt sedan stelna ca 10-15 minuter innan de får svalna helt på ett galler.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia Hallongrottor med cheesecakefyllning

Fler tips!

Fler tips och krämigt goda recept från Philadelphia hittar du här!

Läs mer