Storpizza med skinka och champinjoner

Storpizza med skinka och champinjoner
Foto: TV4

Ställ fram plåten på bordet och låt var och en klippa så stor bit som önskas. Vanlig kökssax duger bra.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 paket mix till stor pizza

Sås:

  • 500 g krossade tomater med chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 st liten gul lök, skivad
  • 1 tsk oregano
  • salt och svartpeppar
  • Fyllning:
  • 200 g rökt skinka, strimlad
  • 1 burk champinjoner ca 400 g
  • 2 st tomater, skivade
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Gör pizzabottnen enligt anvisningarna. Jäs och kavla sen ut den på bakpapper stort som en plåt.
  2. Fräs löken med oljan hastigt, blanda i resten av ingredienserna och koka såsen 15- 20 minuter.
  3. Bred tomatsåsen över pizzabottnen, strö på fyllning och grädda 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept