Stora smörgåstårtan

Stora smörgåstårtan
Foto: TV4

En rejäl smörgåstårta att bjuda på till vårens kalas!

8 maj 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 16 skivor landgångsbröd
  • 200 g smörgåsmargarin
  • 300 g kokt leverpastej
  • 300 g ost, skivad
  • 200 g kokt skinka
  • 3 dl kesella
  • 100 g Kalles kaviar
  • 8 kokta ägg
  • 500 g rökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • 5 tomater
  • 6 rädisor
  • 1 knippa persilja
  • dillkvistar
  • 24 gurkskivor

Gör så här

  1. Bre 4 landgångsbröd med smörgåsmargarin. Lägg leverpastej på. Bre ännu en omgång landgångsbröd, men lägg dem med den bredda sidan nedåt. Bre även ovansidan.
  2. Lägg på osten. Bre ännu en omgång bröd på samma sätt. Lägg på skinkan. Bre den sista omgången bröd och lägg med den bredda sidan nedåt, mot skinkan.
  3. Blanda kesella och Kalles kaviar. Bre blandningen på alla sidor och ovanpå tårtan. Hacka persiljan och klappa in den på alla sidor. Hit kan tårtan förberedas.
  4. Rita streck med en kniv, diagonalt och tvärs över tårtan. Det är för att dekorationerna ska kunna läggas på i ett symmetriskt mönster. Skiva äggen och lägg på dem. Rulla laxskivorna till rosor och lägg på. Skiva gurkan tunt, använd osthyveln. Lägg gurkskivorna omlott och skruva till lite. Lägg på dem också. Klyfta tomaterna eller skär dem som rosor och lägg på. Skiva rädisorna eller skär dem som blommor och lägg på. Dekorera med dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept