Stjärnanismarinerad tropisk fruktsallad med färskostgrädde

30 m
4
Stjärnanismarinerad tropisk fruktsallad med färskostgrädde
Foto: TV4

Exotisk fruktsallad med sockerlag och citrusgrädde med färskost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 oktober 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Sockerlag

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 msk flytande glykos
  • 3-4 stjärnanis

Fruktblandning

  • 1 mango, skalad och skuren i småbitar
  • 2 kiwi, skalad och skuren i småbitar
  • 0,5 ananas, skalad och skuren i småbitar
  • 0,5 papaya, skalad och skuren i småbitar
  • 0,5 galiamelon, skalad och skuren i småbitar

Färskostgrädde

  • 1 dl strösocker
  • 200 g naturell färskost
  • 1 apelsin, zest
  • 1 lime, zest
  • 1 citron, zest
  • 4 dl vispgrädde, mjukt vispad

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sockerlag
    Häll vatten, socker, flytande glykos och stjärnanis i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har löst sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt lagen svalna.
  2. Fruktblandning
    Häll samtliga fruktbitar i en skål. Ta bort stjärnanisbitarna från den avsvalnade sockerlagen och häll lagen över frukten. Rör försiktigt om så att allt blandar sig ordentligt. Låt gärna fruktsalladen stå i kylskåpet ett par timmar innan servering så blir den godare.
  3. Färskostgrädde
    Rör socker och färskost till en slät smet. Rör ner zest (finrivet skal) från apelsin, lime och citron. Tillsätt den mjukt vispade grädden och vänd försiktigt ihop med färskoströran.
  4. Servering
    Servera fruktsalladen i fina glas med en klick färskostgrädde och ett par blad citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept