Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås

koket.se
Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås

22 ingredienser

50 min

Samla familjen och gör egna dumplings med fantastisk fyllning och goda tillbehör. De här blir extra krispiga då fyllningen rullas in i dubbla lager rispapper som steks i generöst med olja.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Dumplings:

  • 1 förp rispapper (à 340 g)
  • 250 g salladskål, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • 0,5 purjolök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 450 g kycklingfärs, eller annan färs du gillar
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • vitpeppar

Sås

  • 5 röda chilifrukter
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 limefrukt, pressad
  • 2 msk fisksås

Till servering

  • salladsblad
  • färsk koriander
  • färsk mynta
  • limeklyfta
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Blanda ihop allt förutom rispapper till dumplings. Din fyllning är klar.
  2. Gör såsen. Finhacka chili och koriander, separera hackade korianderblad och stjälkar. Koka ihop alla ingredienserna, förutom korianderstjälkar i ca 5 minuter. Ta av från värmen och vänd ner bladen. Låt svalna.
  3. Blötlägg rispapper i ljummet vatten tills de börjar bli mjuka. Lägg 1-2 msk fyllning och vik ihop som ett litet paket. Lägg i ett nytt blötlagt rispapper och vik ihop igen. Lägg på en torr yta och gör
  4. likadant med resterande fyllning och rispapper.
  5. Stek dumplingsen i olja till frasiga och lätt gyllene på båda sidor. Stek i omgångar så dumpingen inte klistrar fast i varann. Ta upp och lägg på galler eller trippelt hushållspapper.
  6. Dela ev rispapperdumplings på mitten och servera med den sötsyrliga såsen, salladsblad, koriander, mynta. Lägg gärna allt i salladsblad och ät med händerna!