Stekta abborrfiléer med limesky

Stekta abborrfiléer med limesky
Foto: TV4

Om du skär bort benen på filéerna, så att de ser ut som byxor, så är de lättare att äta. Här serveras fisken med en läcker limesky.

27 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g abborrfiléer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt och vitpeppar, malen
  • 2 msk smör

Limesås:

  • 2 dl grädde
  • 2 tsk fiskfond, koncentrerad
  • 1 lime, skal och saft

Till servering:

  • potatispuré

Gör så här

  1. Slå mjöl, ägg och ströbröd i var sin djup tallrik. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Panera abborrfiléerna i mjöl, ägg och ströbröd. Lägg dem att torka på en skärbräda före stekning.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek abborrfiléerna 2-3 minuter per sida på medelvärme.
  3. Blanda samman grädde, fiskfond, limesaft och limeskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter utan lock. Servera skyn till den nystekta fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept