Stekt salt sill med lök och grädde

Stekt salt sill med lök och grädde
Foto: TV4

Herrarnas favorit, sägs det. Stekt salt sill får det att vattnas i munnen på alla som smakat denna delikatess. Det är viktigt att noga passa sillen i pannan så att den inte steks för länge och går sönder. Servera sillen med kokt potatis, gärna med skal på.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 urvattnade saltsillfiléer
  • 2 gula lökar
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt på potatisen först av allt. Skala och skiva löken. Stek den gyllenbrun på låg värme i hälften av smöret.
  2. Dubbelpanera under tiden sillfiléerna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjölet och ströbrödet i två andra djupa tallrikar. Vänd sillfiléerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.
  3. Stek filéerna guldbruna i resterande smör på måttlig värme. Håll dem varma.
  4. Slå grädde över löken och koka sakta i 1 minut. Lyft försiktigt upp sillen på ett varmt uppläggningsfat och slå över grädden och löken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept