Stekt rödspätta “Belle Meunière”

Stekt rödspätta “Belle Meunière”
Foto: TV4

I originalreceptet används hela rödspättor, men du kan naturligtvis även använda filéer. Servera med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 flådda, hela rödspättor
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Till servering:

  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda fisken med salt, vänd den i vetemjöl och bryn den sakta med den skinnfria sidan nedåt. Vänd och bryn andra sidan. Lägg upp fisken i en smord, ugnssäker form.
  2. Skiva tomaterna i 6 skivor vardera. Skala citronen med kniv och skiva upp den. Stek champinjonerna i smör och krydda med salt och peppar. Fördela tomat, citron och champinjoner på fiskarna.
  3. Ugnsbaka fisken i ca 4 minuter. Värm under tiden en stekpanna och bryn 50 g smör så att det skummar. Strö persiljan över den färdiga fisken och häll till sist över det skummande, brynta smöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept