Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt

30 m
4
Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 600 g rödspättafiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning

Till servering:

  • 4 citronskivor
  • 4 dillvippor

Rotsakspytt:

  • 1 morot
  • 0,5 röd paprika
  • 0,25 purjolök
  • 0,33 zucchini
  • 6 potatisar
  • salt och malen vitpeppar
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Rotsakspytt: Skala morot och potatis. Tärna morot, paprika, zucchini och potatis smått. Strimla purjolöken i fina strimlor. Stek potatisen tills den är nästan mjuk. Tillsätt purjolök, paprika, zucchini och morot. Fräs ytterligare en stund. Krydda med salt och peppar.
  2. Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
  3. Garnera fisken med en citronskiva och dill och servera pytten till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept