Stekt gösfilé med gurka

Stekt gösfilé med gurka
Foto: TV4

Visst är det lätt att lyckas med tillagning av fisk! Finns tid är det alltid bra att gnida in filéerna med lite salt och låta dem ligga kallt tills de ska anrättas. Då blir fiskköttet fast och fint i konsistensen. Här bjuds fisken med smörfräst gurka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsfiléer av gös
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • malen vitpeppar
  • 0,5 slanggurka

Till servering:

  • kokt potatis
  • citron
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj och torka gösfiléerna och dra ur strålbenen med pincett eller tång. Salta fisken och låt den ligga kallt någon timme i kylen.
  2. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skiva gurkhalvorna och låt den sjuda 1 minut i lättsaltat vatten. Fräs dem i smör och håll varma.
  3. Mjöla och stek filéerna gyllene i hälften av smöret i en teflonpanna på medelhög värme. Krydda med malen vitpeppar och lägg upp filéerna på varma tallrikar. Lägg på gurkan och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept