Stekt fiskfilé med hemlagad pommes frites

Stekt fiskfilé med hemlagad pommes frites
Foto: TV4

Fish and chips är klassisk engelsk snabbmat. Här kommer dem hemlagade varianten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner fiskfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl lättöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 800 g potatis
  • olja till fritering
  • salt och vitpeppar, malen

Till servering:

  • Grönsaker

Du behöver också:

  • en fritös

Gör så här

  1. Torka av fiskfiléerna. Blanda samman mjöl, öl, ägg och rapsolja. Skala och skär potatisen i stavar. Låt dem ligga i vatten i ca en timme, då vattnas stärkelsen ur. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av. Torka den med en handduk.
  2. Förfritera potatisen i 140° i 4-6 minuter. Häng upp frityrkorgen och låt potatisen rinna av. Öka temperaturen till 180°. Fritera potatisen i 2-3 minuter till önskad färg. Häng upp frityrkorgen och låt potatisen rinna av igen. Förvara potatisen under hushållspapper tills den ska serveras
  3. Doppa fiskfiléerna i frityrsmeten och fritera dem, en i taget. Det tar ca 2 minuter per filé. Krydda med salt och peppar och salta pommes fritsen. Servera med grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept