Stekt falukorv med lök och ägg

Stekt falukorv med lök och ägg
Foto: TV4

Svenskare än så här blir det nog inte! Falukorv är en köttprodukt. Som typiskt svensk ingrediens ingår den i många maträtter och är namnskyddad. Falukorv måste till 40 procent bestå av nöt- och fläskkött.

Använd gärna ekologisk falukorv och ägg till den här rätten.

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • smör till stekning
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Skär falukorven i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek den i smör.
  2. Skala och skär löken i ringar. Stek dem i rikligt med smör.
  3. Ta fram äggen ur kylen i tid så att de antar rumstemperatur. Stek äggen och krydda med salt och peppar. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept