Steak and bubbles

Steak and bubbles
Foto: TV4
Tony Irving
Tony Irving

Steak and bubbles

7 ingredienser

20 m

Stekt entrecôte med champagne, tomatsås och lök.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte
  • 15 g olivolja
  • 1 gul lök
  • 290 ml champagne, alternativt rött eller vitt vin
  • 150 ml tomatsås
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Värm olivoljan i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt lök och stek tills den är något brynt .
  3. Lägg ner entrecôten i pannan och låt den stekas.
  4. Häll i champagne, tillsätt en buljongtärning. Låt vätskan reducera till hälften och tillsätt sedan tomatsåsen.
  5. Låt puttra i ytterligare 5 minuter, servera sedan med hackad persilja på toppen.