De här söta och spröda kakorna kan man få till frukost i Indien, men också till kaffe eller som dessert. De är lite invecklade att göra och måste påbörjas dagen före.
Dag 1: Ta undan 1/2 dl vetemjöl. Blanda resten av mjölet med kikärtsmjöl, bakpulver, yoghurt och vattnet i en skål. Täck över och låt blandningen jäsa ett dygn i rumstemperatur.
Dag 2: Koka upp sockret med vattnet och låt det koka i 5 minuter till en tjock lag. Dra kastrullen åt sidan och häll i hushållsfärgen. Rör ned det resterande vetemjölet och rismjölet i smeten. Värm oljan på medelvärme tills den är så varm att en klick av smeten flyter upp.
Häll en del av smeten i en kaksprits med litet munstycke. Spritsa ut spiraler som på bilden direkt i oljan, 3-4 varv med ca 10 cm diameter. Spritsa 3 eller 4 åt gången. Fritera ca 2 minuter tills kakorna är ljusbruna, vänd dem försiktigt med hålslev eller tång och fritera 1/2 minut på andra sidan.
Ta försiktigt upp dem och lägg dem i den varma sockerlagen. Pressa försiktigt ned dem med hålslev. Låt dem ligga i lagen högst en halv minut och lägg dem sedan på galler för att rinna av. Kakorna är allra godast nygjorda och varma.