Spicy chicken salad med mynta och jordnötter

Spicy chicken salad med mynta och jordnötter
Foto: Stephanie Bjelkstam

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé

Jordnötssås

  • 3 dl rostade saltade jordnötter
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 tumstora bitar färsk ingefära, skalade och rivna
  • 1 chili
  • 1 klyfta vitlök
  • flingsalt och svartpeppar

Sallad

  • 1 knippe rädisor
  • 3 morötter
  • 2 pak choy
  • ca 180 g böngroddar
  • 250 g edamamebönor
  • 100 g glasnudlar (tunna)

Dressing

  • 0,5 dl tamarisoja
  • 1 lime, saft av
  • 1 tsk rostad sesamolja

Till servering

  • färsk koriander
  • mynta
  • lime
  • salta rostade jordnötter

Gör så här

  1. Koka upp ett saltat vatten. Lägg i kycklingfilén och sjud upp. Lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå i cirka 35 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  2. Mixa jordnötter i mixer tillsammans med kokosmjölk, riven ingefära, chili, vitlök, flingsalt och svartpeppar.
  3. Riv kycklingen i bitar och blanda med jordnötssåsen.
  4. Skiva rädisorna tunt på mandolin och strimla eller svarva morötterna. Skiva pak choy. Blanda i en skål tillsammans med edamamebönor och böngroddar.
  5. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen. Marinera dem i dressing och blanda med grönsakerna.
  6. Servera med jordnötskycklingen, koriander, mynta, lime och hackade jordnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept