Spetskål i ugn med blodpudding och brynt smör

Spetskål i ugn med blodpudding och brynt smör

8 ingredienser

30 min

I den här rätten förvandlar du klassiskern blodpudding till en riktigt smakrik och imponerande vardagsrätt! Massa smak med den ugnsrostade spetskålen och det brynta smöret - mums!

Lithells tipsar!
Blodpudding Lithells produkt

Lithells tipsar!

Lithells klassiska blodpudding. Nyttig, järnrik och lätt att tillaga.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lithells blodpudding (à 500g)
  • 1-2 spetskål, beroende på storlek
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Brynt smör

  • 100 g smör

Rårörda lingon

  • 200 g frysta lingon
  • 0,5-1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

Rårörda lingon

  1. Blanda strösocker och frysta lingon i en bunke. Låt stå tills lingonen har tinat, rör om då och då.

Spetskål och blodpudding

  1. Skär spetskålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Skär blodpuddingen i mindre bitar och lägg kring kålen.
  2. Ringla över olivolja och salta och peppra efter smak. Tillaga i ugnen i 20-30 minuter, tills spetskålen har fått färg och blivit mjuk.

Brynt smör

  1. Bryn under tiden smöret i en kastrull på medelvärme medans du vispar. Smöret är klart när det fått en gyllene färg och doftar nötigt och kola.

Servering

  1. Lägg upp spetskålen och blodpuddingen på en tallrik. Lägg på rårörda lingon och ringla över det brynta smöret.
TIPS!
Fler tips!
Lithells falukorvsgryta med sweet chili

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer