Spenatpaj med kyckling

Spenatpaj med kyckling
Foto: TV4

En komplett måltid som är gjord i ett nafs av ”halvfabrikat”. Den kan förberedas och sedan sättas in i ugnen strax innan man äter.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 plattor fryst smördeg
  • 1 st uppvispat ägg
  • Fyllning:
  • ca 250 fryst spenat
  • 1 krm muskot, riven
  • kött från en grillkyckling
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i småbitar.
  3. Koka ihop tomater och olivolja. Rör ned tomatpuré och krydda.
  4. Fräs löken mjuk och rör ned den och köttet i tomatsåsen.
  5. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg fyllningen över. Strö på osten.
  6. Kavla ihop degplattorna och ta ut ett lock. Täck formen, stick några lufthål och gör dekorationerna av restdegen. Pensla degen med ägg och grädda ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept