Spenatägg i form

Spenatägg i form
Foto: TV4

En liten rätt som andas lång, lat söndagsbrunch eller läcker förrätt. Servera gärna med rökt lax i skivor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1 paket fryst bladspenat
  • smör
  • ca 2 dl hollandaisesås
  • riven ost
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Tina spenaten, fräs den med lite smör i en kastrull och fördela spenaten i portionsformar. Salta lätt.
  2. Ställ formarna i en långpanna med lite vatten i botten. Knäck ett ägg i varje form. Ställ in långpannan mitt i ugnen i ca 5 minuter, eller tills äggen stelnat något. Ta ut formarna.
  3. Öka värmen till 275° eller sätt på grillelementet. Klicka på hollandaise i formarna och strö på ost. Gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept