Spaghettini med mozzarella, tomat och basilika

15 m
4
Spagetthini med mozzarella, tomat och basilika
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 400 g spaghettini
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl basilika, strimlad
  • 1 liten hel torkad chili (peperoncino)
  • 2 hela klyftor vitlök, lätt krossade
  • 1 tsk salt
  • 600 g körsbärstomater, delade i halvor (alternativt konserverade körsbärstomater)
  • 250 g mozzarella, skuren i små bitar
  • basiliksstjälkar, för att strö över portionerna

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull.
  2. Häll olivolja i en liten skål. Rör ner basilika, peperoncino, vitlök och salt.
  3. Häll över olje-, krydd- och lökblandningen i en stor stekpanna eller kastrull, tillräckligt stor för att rymma hela pastarätten. Värm upp och fräs blandningen försiktigt i ca 2 minuter eller tills vitlöken börjar ta färg.
  4. Lägg i tomater och låt alltsammans puttra i ytterligare ca 5-10 minuter. Ta upp vitlöksklyftorna och peperoncinon som kastas.
  5. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt ”al dente” samtidigt som tomatsåsen är tillagad och klar. Koka den enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  6. Häll över spaghettin i stekpannan/kastrullen med tomatsås, rör om och smaka av med salt.
  7. Blanda sedan försiktigt ner mozzarellabitarna. Spara några bitar för att lägga överst på portionerna. Mozzarellan ska inte smälta ner helt utan endast blandas med de övriga varma ingredienserna. Toppa portionerna med basilika och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept