Somrig BBQ-paj med rabarber

45 m
4 - 6
Somrig BBQ-paj med rabarber
Foto: TV4
45 m
4 - 6

Du behöver

Rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 4 msk socker
  • 2 tsk stjärnanis, malen
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk nejlika, mald
  • 250 g hallon
  • 100 g blåbär
  • 3 msk socker

Smuldeg

  • 2 msk hasselnötter, grovhackade
  • 3 msk mandelmassa
  • 130 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mörk sirap
  • 0,5 dl brunt farinsocker
  • 3 dl havregryn

Vit chokladkräm

  • 100 g vit choklad
  • 250 g kvarg
  • 3 tsk vaniljsocker

Mörk chokladkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g kvarg
  • 3 tsk vaniljsocker

Hallonsås

  • 50 g hallon
  • 25 g socker

Gör så här

  1. Tänd grillen och lägg på kol 50/50, det vill säga att du placerar ut kol på ena halvan och låt den andra delen vara utan.
  2. Grovhacka rabarbern och blanda ihop med socker, stjärnanis, vaniljstång och mald nejlika i en kastrull. Ställ kastrullen på grillen och låt allt koka tills det blir en bra sås.
  3. Blanda hallonen och blåbären med socker i en separat bunke.
  4. Grovhacka hasselnötterna och mandelmassan. Smält smör i en kastrull på grillen och blanda sedan ihop smör, nötterna och mandelmassan med sirap, farinsocker och havregryn. Rör om smuldegen så att allt blandas.
  5. Lägg din rabarberkompott i botten på en värmetålig form, häll på hallon och blåbärsröran. Avsluta med att strö över smuldegen.
  6. Ställ sedan på pajen på grillen och låt den grilla stå på indirekt värme i ca 20 minuter på 250 grader, den ska få en fin färg på toppen.
  7. Smält vit och mörk choklad separat, blanda ner kesella och vaniljsocker i respektive kräm.
  8. Blanda hallon och socker för att göra en hallonsås.
  9. Servera allt tillsammans!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept