Sommarsallad med melon, parmaskinka och ost

Sommarsallad med melon, parmaskinka och ost
Foto: TV4

Det här är en variant på den klassiska franska salladen Salade Parisienne. Här är den kokta skinkan utbytt mot parmaskinka, och i stället för kokta ägg har man lagt till både rädisor och melon. En härlig lunch!

26 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 grönsallatshuvud
  • 8 skivor parmaskinka
  • 0,5 melon
  • 1 äpple
  • 5-10 rädisor
  • 1 tomat
  • 20 g emmentaler
  • Dressing:
  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Ta ut kulor ur melonen med hjälp av ett kuljärn. Har du inget sådant, går det utmärkt att skära melonen i tärningar. Skär äpple, rädisor och tomat i mindre bitar. Blanda ihop melon, äpple, rädisor och tomat.
  2. Dressing: Blanda samman salt, peppar och vinäger, vispa ner senap och olja.
  3. Skölj sallatsbladen och riv dem i mindre bitar, fördela dem på fyra tallrikar. Fördela melonblandningen och häll dressingen över. Lägg upp två skivor parmaskinka till varje person, skär osten i tunna skivor och fördela överst.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept