Paj med nektarinrosor

Paj med nektarinrosor
Foto: Ulrika Ekblom

Du behöver

Pajdeg

  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 sats vaniljkräm
  • 6 st fasta nektariner

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i ugnsfasta portionsformar.
  2. Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna skivor i form av halvmånar.
  3. Lägg en klick vaniljkräm i varje form och lägg ut nektarinerna genom att börja runt kanten och sedan jobba inåt så att det bildas en ros.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept