Frusen marängrulltårta med blåbär

12 skivor
Sommarens söta
Foto: Ulrika Ekblom

Baka en underbar frusen rulltårta med blåbär. En enkel tårta som du kan förbereda och ta fram ur frysen när det är fikadags. Recept från boken Sommarens söta.

Daniella Lundh Egenäs dryckestips:

Moscato d'Asti Nr 99142, Prunotto, 2015
Italien, Piemonte, Moscato d'Asti

18 juli 2011
Visa mer
12 skivor

Du behöver

Maräng

  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 msk marsanpulver

Fyllning

  • 3-4 dl vispgrädde
  • 250 g blåbär

Gör så här

  1. Maräng
    Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.
  2. Vispa äggvita till ett hårt skum i en ren bunke.
  3. Rör ner socker lite i taget. Tillsätt försiktigt marsánpulver. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper, lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut.
  4. Grädda i 25-30 minuter.
  5. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den har gräddats på.
  6. Fyllning
    Vispa grädde och bred den över din marängbotten. Strö över blåbär. Rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Ta bort bakplåtspapperet och lägg din rulltårta i aluminiumfolie.
  7. Låt marängrulltårtan ligga i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept