I samarbete med Abba

Sommarens godaste laxsallad

30 m
4
Abba laxsallad
Foto: Köket.se
Från Abba

Den här salladen kommer bli sommarens favoriträtt! Enkel, klassisk och lätt att förändra - lägg bara till dina favoritingredienser!

Fler smaktips till sommarens sallader: Avokado är en perfekt ingrediens att ha som bas, liksom bulgur eller quinoa. Vill du bli ordentligt mätt är ägg bra och vill du ha något sött är sötpotatis en riktigt smarrig ingrediens, liksom krispiga sockerärtor. Kapris, lax och romsås ger en kontrasterande sälta och konsistens. 

Vill du veta vad fisk innehåller för nyttigheter? Kika HÄR!


23 maj 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4

Du behöver

  • 300 g sallad sallad, valfri
  • 4 ägg, kokta
  • 4 sötpotatisar, medium storlek
  • 600 g laxfilé
  • salt o peppar
  • gräslök, ett knippe

Romsås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • en skvätt citronsaft
  • citronpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter
  3. Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar. Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök.
  4. Servera med den kalla romsåsen..... kan knappt bli somrigare!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba